Eteriska Oljor

En eterisk olja är en aromatisk vätska som finns i växter och utvinns genom så kallad ångande destillering från blommor och frön, eller genom att man pressar den ur citrusfrukter, rötter eller nötter. En eterisk olja kan ha många olika uppgifter och egenskaoper i hudvård. Ett vanligt syfte är den härliga doften (eteriska oljor har användts som parfym i tusentals år), ett annat är dess nyttiga egenskaper för huden. Genom att tilltala doftsinnet samtidigt som den eteriska oljan gör nytta för huden är det en populär ingrediens i massor av hudvårdsprodukter.

En viktig sak är dock att använda eteriska oljor med förstånd. Detta rör sig ändå om starkt koncentrerade ämnen. Har du väldigt känslig hud eller har lätt för att få allegeriska reaktioner bör du alltid rådfråga en läkare innan du använder eteriska oljor.

Viktigt att tänka på när det gäller eteriska oljor är följande:Det är alltså viktigt att förstå att eteriska oljor ska användas medförstånd. Själv har jag exempelvis
gjort misstaget att ha i för mycket eterisk olja i hudvård som jag kokat ihop själv. Resultatet blir då en ekologisk eller naturlig hudvård med en kemisk, skarpbitande känsla, vilket är allt annat än trevligt.

 

Men, rätt använda, med kunskap, lugn och förstånd, så kan eteriska oljor vara rent gudomliga som hudvård och kroppsvård.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)