Amnen Att Undvika

Här följer en lista på ämen som är MOTSATSEN till naturlig hudvård. Alltså ämnen det kan vara klokt att undvika om du är rädd om din hud och hälsa.

Parabener
Hudvårdsbranschens kanske mest  omdebatterade och utskällda ämne. Vad är då Parabener? Det är i huvudsak ett samlingsnamn för en konglomerat av konserveringsmedel som visat sig vara hormonpåverkande/hormonstörande. Går också under namnen buthylparaben, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, bensylparaben.

DEA – diethanolamin
Lösningsmedel och rengörare. Man skulle också kunna kalla det för hudvårdens motsvarighet till T - röd. Kan bilda ett cancerogent ämne och bör därför undvikas.

Mineralolja
En substans med många namn: Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Paraffin, Oleum petrolen, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin. En substans som sägs kunna orsaka reumatism. Vissa forskningsresultat tyder på detta, medan andra är mer osäkra. En sak är dock säker: mineralolja har inga positiva egenskaper som hudvård, mer än att det är en billig, syntetisk olja. Vill du vara säker på att den inte skadar dig, ska du undvika den.

TEA
Ett vanligt förtjockningsmedel. Allergent och irriterande för huden. Kan precis som avge formaldehyd som är ett cancerogent ämne. 

PEG’s – polyethylenglykol.

Mjukgörare och emulgeringsmedel som kan vara både cancerframkallande och hormonstörande. Cancerframkallande eftersom det vid nedbrytning kan avge små mängder av formaldehyd. PEG framställs syntetiskt av propangas. Och vad har propangas har med hudvård att göra? 

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)